Veckan som gått (v.46)


15 november 2013, Av Katarina Volosjin chistopilja Kära vänner, nu ber vi om er hjälp. Mamma med fem barn har fått ett nytt hem. Gamla huset var i så dåligt skick att de kunde inte bo kvar där. Allt vad de har – det är ingenting , det är  därför vi vädjar nu till dig om hjälp. De behöver precis allting. Märk din gåva – Babenko.

13 novemeber 2013, Av Viktor Skripets

gaspanna

Värmesäsongen har börjat. Gas värmepannan har börjat krångla. Det är bra att det är inte riktigt kallt ännu. Reparatörerna kom snabbt, nu fungerar det igen.

13 november 2013, Av Tanja och Sveta

Hurraa! Vi har klarat första lektionerna och första hemuppgifterna. Vi hade vår första dator lektion och vi var så oroliga: “Skulle vi klara detta?” Allt gick jättebra. I början såg allt så svårt … Tack så mycket att ni tror på oss. För oss är detta viktigt. Nu kan vi säga: “Vi kommer att klara detta.”

11 november 2013, Av Nadija Litivin

1412403_553159248102441_1716352747_o

Han har just förlorat sin mamma. Han kommer till oss varje dag – till Vännernas Hus. Han måste fylla i en frågeformulär för skolan: “Med vem bor du? Skriv namn på alla familjemedlemmar. Han tar snabbt fram sin penna och skriver: Mamma, pappa… Mitt hjärta fylls med sorg och ögon med tårar … Hur ska man kunna säga till honom “fel”. Hur?! Du bor hos mormor. ” Jag kan inte. ” Jag valde de rätta orden. Ännu en gång kom jag till slutsatsen att familjen är den viktigaste för ett barn. Den är för alltid.

 Categories: AdolphiFoundation-Kyiv, Friend's House, Nadya Litvin, Svetlana Oshadchuk, Tanja Verozub, Viktor Skripets

Tags: , ,

%d bloggers like this: